2013. május 16., csütörtök

Gy.I.K. (azaz Gyakran Ismételt Kérdések)

Mire van szükségem az utazáshoz?

  • Érvényes útlevélre. Az útlevélnek az USA-ba belépéskor még legalább fél évig érvényesnek kell lennie.
  • Érvényes vízumra, vagy érvényes ESTA-ra.
  • Érvényes oda-vissza repülőjegyre. A visszaúti helyfoglalás dátumának az engedélyezett tartózkodási időn belül kell lennie!

Hogyan tudom kiváltani az ESTA-t, és mennyibe kerül?

Ezen a hivatalos címen tudod az ESTA-t intézni: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html, a díja 14 USD, bankkártyával kell fizetni.
 

Mennyi ideig tartózkodhatok Amerikában?

Alapesetben a belépéstől számított 90 napon belül el kell hagynod az Egyesült Államok területét függetlenül attól, hogy vízummal, vagy ESTA-val utaztál oda.
 

Mennyibe kerül a repülőjegy Amerikába?

A repülőjegy ára sok mindentől függ, például attól, hogy mikor akarsz utazni, mennyivel korábban veszed meg a jegyet, milyen légitársasággal, milyen útvonalon utazol stb. Átlagosan 800 USD és 1000 USD között vannak a kedvező árú turista osztályú retúr (oda-vissza) jegyek, de ha szerencséd van ennél olcsóbbat is kifoghatsz. Gyakran nem mindegy, hogy a hét melyik napján utazol. Ha a tervezett napra nincs elfogadható árú jegy, próbálkozz 1-2 nappal korábbi vagy későbbi időpottal.
 

Hol tudok olcsó repülőjegyet keresni?

A légitársaságok, illetve az erre szakosodott utazási irodák weboldalain.
Néhány lehetőség: Amadeus, IBUSZ, eDreams, BogAIR, British Airways, Lufthansa, LOT, KLM
 

Nem beszélek angolul. Mehetek így is?

Egy minimális szintű (alapfokú) angol tudásra mindenképp szükséged lesz, hiszen hosszabb időt szeretnél eltölteni egy idegen országban. Nyelvvizsgára természetesen nincs szükség, a mindennapi élethez szükséges legfontosabb szavakat, kifejezéseket hamar meg lehet tanulni. Ha már ismered az angol nyelv alapjait, akkor ez egy remek lehetőség a nyelvismereted fejlesztésére is. Anyanyelvi környezetben sokkal gyorsabban megy a nyelvtanulás mint bármilyen iskolában vagy nyelvtanfolyamon!
 

Nem dolgoztam még go-go táncosként. Ez akadály?

Természetesen minden munkához szükséges egy bizonyos képzettség, illetve gyakorlat, nincs ez máshogy a tánccal sem. Senki sem született azonban go-go táncosként. Mint minden más munkát, ezt is meg lehet tanulni, ha megvannak hozzá az adottságaid. Ha szeretsz és tudsz táncolni a discóban a saját és barátaid örömére, akkor valószínűleg nem lesznek nehézségeid a színpadon sem.
 

Hol találok még hasznos linkeket?

A Go-Go táncosok startoldalán megpróbáltunk összegyűjteni minél több hasznos hivatkozást, amik segítségedre lehetnek az utazásban és a munkában.
 

További kérdéseim vannak, mit tegyek?

Bátran keress meg minket, minden kérdésedre örömmel válaszolunk!














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése